top of page
The complexity of a simple mind

Σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα

Χρόνια εμπειρίας δουλεύοντας με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας μαζί με το εκπαιδευτικό μου υπόβαθρο με ωθούν να προχωράω μπροστά, να προκαλώ τον εαυτό μου και να ανεβάζω ακόμα υψηλότερα τις προσδοκίες μου. Η εκπαίδευση προσχολικής ηλικίας είναι το πάθος μου και πιστεύω πως με τη σωστή γνώση, καθοδήγηση και συμπεριφορά, μπορούν όλοι να καταφέρουν σημαντικές επιτυχίες, ανεβάζοντας τον πήχη της ποιοτικής εκπαίδευσης ακόμα ψηλότερα. ΄Εχω δημιουργήσει ένα συμβουλευτικό πακέτο εκπαίδευσης που μπορεί να βοηθήσει τους επαγγελματίες και τα σχολεία με παιδιά προσχολικής ηλικίας να αναγνωρίσουν τις αδυναμίες και τα δυνατά σημεία στην πρακτική τους ωστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον μάθησης που χρειάζονται τα παιδιά για να προοδεύσουν και να ξεχωρίσουν.

EYFS training

Το Early Years Foundation Stage (EYFS) είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που μπορεί να προσφέρει πολύτιμη βοήθεια αν υπάρχει η σωστή κατανόηση για την αξιοποίηση του ή μπορεί εύκολα να προκαλέσει πονοκέφαλο και ένταση αν το αντιμετωπίσει κάποιος σαν αγγαρεία και ένα ατέλειωτο βάρος απαιτήσεων για να παρατηρείς, να προγραμματίζεις και να θέτεις τους επόμενους στόχους μέσα στην τάξη.

Μέσα απο παραδείγματα για δραστηριότητες, σημειώσεις προόδου και εκθετικούς πίνακες θα έχουν  οι επαγγελματίες της προσχολικής αγωγής την ευκαιρία να αποκτήσουν  μια ισχυρή κατανόηση, να προκαλέσουν τις ίδιες τους τις ιδέες, να συμμετέχουν σε ευχάριστες δραστηριότητες, να συζητήσουν θεματικά σενάρια και να αποκτήσουν την αυτοπεποιήθηση που χρειάζεται για να διδάξουν μέσα στα πλαίσια του EYFS. 

Safeguarding and good practice 

 

Πώς μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των παιδιών και να εξασφαλίσουμε οτι θα εξασκούν τις δυνατότητες τους και θα προοδεύουν σε ένα πλούσιο εμπειριών μαθησιακό περιβάλλον; Τι εννοούν οι διευθυντές και ο OFSTED όταν μιλούν για 'σωστή πρακτική'; Αφορά αποκλειστικά στην ασφάλεια των παιδιών και στο να προγραμματίζεις φοβερές δραστηριότητες στην τάξη;

Καλύπτοντας διαφορετικές πτυχές της πρακτικής, χρησιμοποιώ παραδείγματα μέσα απο την καθημερινότητα της τάξης για να υπογραμμίσω την ανἀγκη της κατανόησης των παιδαγωγών του τι συνιστά ασφάλεια και σωστή πρακτική σε πραγματικές συνθήκες και όχι απλά σε ενα θεωρητικό πλαίσιο. 

2020-09-07_20-42-16.jpg

Βιβλιοπαρουσίαση του

 ''A shy little cat''

Αυτή η μικρή γατούλα πραγματικά θέλει ένα φίλο αλλά είναι πολύ ντροπαλή. Το πράσινο τερατάκι, το παιχνίδι κάτω από το κρεβάτι, υποστηρίζει την απόφασή της να ταξιδέψει για να βρει ένα φίλο. Η Shy θα επισκεφτεί πολλές χώρες, θα γνωρίσει συναρπαστικούς χαρακτήρες, θα δοκιμάσει τα φαγητά τους, θα μάθει λέξεις στη γλώσσα τους, θα φορέσει τις τοπικές φορεσιές και θα επιστρέψει με ένα σχέδιο στο μυαλό της...

Μέσα από την αστεία και πλούσια εκπαιδευτικά ιστορία της Shy cat  και των μοναδικών φίλων της, τα παιδιά θα καταλάβουν τι σημαίνει ομοιοκαταληξία, θα πειραματιστούν με τις λέξεις και τη δημιουργικότητα τους, θα κατανοήσουν καλύτερα τη γραμματική, θα βελτιώσουν την ορθογραφία και το λεξιλόγιο τους, θα αυξήσουν την αυτοπεποιηθησή τους και θα διασκεδάσουν μαθαίνοντας. 

Το βιβλίο είναι στα Αγγλικά, ιδανικό για την εκμάθηση της γλώσσας και περιέχει εκπαιδευτικά παιχνίδια στο τέλος.

Βιβλιοπαρουσίαση του

Bongo the dinosaur/Bongo ο δεινόσαυρος

Ο τεράστιος μα καλοκάγαθος δεινόσαυρος ήρθε κοντά μας για να μας διδάξει μέσα απο την ιστορία του σεβασμό προς το διαφορετικό, συγχώρεση προς κάθε τι που μπορεί κάποτε να μας πλήγωσε, αλληλεγγύη και δοτικότητα προς κάθε πλάσμα που μπορεί να το έχει ανάγκη. 

Ελάτε να συζητήσουμε με τα παιδιά για τη δύναμη των λέξεων, το bullying, την ομαδικότητα και την αξία της φιλίας και της επικοινωνίας. 

Bongo test.png
cat png.png
bottom of page